Menu Sluiten

Duurzaam reizen

Holcar is trots partner van The Green Plus!
thegreenplus.nl

Grote problemen vragen vaak om slimme oplossingen, dat is waar het bij The Green Plus om draait: het vinden en ontwikkelen van slimme oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan. The Green Plus is geïntegreerd bij Holcar Travel waardoor de c02 berekening bij elk reis real-time kan worden berekend waardoor deze direct op de offerte bij de klant zichtbaar gemaakt kan worden.

Wanneer het ticket wordt geboekt kan er direct worden overgegaan tot de compensatie van de reis en ontvang de klant hiervoor direct een certificaat. Zo heeft u als klant geen omkijken naar de berekening en compensatie en wordt alles tot in de puntjes geregeld.

Eerlijkheid

Well-to-wheel
Er zijn verschillende manieren om uw uitstoot te berekenen. Men kan bijvoorbeeld kijken naar de uitstoot als gevolg van de verbranding van de brandstof in de motor, echter zou het eerlijker zijn om te kijken naar de impact van zowel de productie als het daadwerkelijke verbruik van de brandstof. Aangezien eerlijkheid een van de  kernwaarden is, spreekt het voor zich dat we uw uitstoot berekenen door naar het volledige plaatje te kijken, ook wel ‘well-to-wheel’ genoemd.

Jouw volledige impact
De berekening van iemands footprint is vaak gebaseerd op het reizen van de ene luchthaven naar de andere luchthaven, terwijl mensen bijna altijd met eigen auto, taxi of trein reizen om op de vertrek locatie van het geboekte ticket te komen. We hebben veel bestaande data van bedrijven geanalyseerd om te begrijpen wat de werkelijke impact op het milieu is. Met deze kennis heeft The Green Plus een eigen model kunnen ontwikkelen waarin ook de lokale impact van elke reis wordt meegenomen in plaats van alleen de van- en naar bestemming van een geboekte vlucht, trein of bootticket.

Innovatie
The Green Plus is zich ervan bewust dat het compenseren van uw footprint door het financieren van CO2-compensatieprojecten slechts een kortetermijnoplossing is in onze strijd tegen klimaatverandering. Voor het creëren van een duurzame economie moeten wij onze gewoontes herstructureren en om dit mogelijk te maken is innovatie hard nodig. Om deze transitie mogelijk te maken hebben we tijd en financiële middelen nodig zodat we
een verandering kunnen doorvoeren in onze manier van leven en ondernemen. Wij zijn van mening dat het compenseren van uw footprint noodzakelijk is om direct verschil te maken, echter geloven we tegelijkertijd ook dat een bijdrage aan de transitie naar een duurzame toekomst minstens zo belangrijk is. Om die reden zorgen wij ervoor dat bij elke reis die u via The Green Plus compenseert, zij een extra percentage investeren in projecten die
bijdragen aan deze transitie. Denk hierbij aan de ontwikkeling van biobrandstoffen of projecten die technieken ontwikkelen om CO2 uit de lucht te onttrekken en op te slaan op een verantwoorde manier.

Wij compenseren je treinreis!
Aangezien wij duurzamere keuzes op het gebied van reizen willen ondersteunen en motiveren, voert The Green Plus met trots een beleid waarbij zij altijd de compensatie van een treinreis zelf voor hun rekening nemen. Zo is het nog gunstiger voor u of een medewerker binnen het bedrijf om op een duurzamere manier te reizen. Het compenseren
van uw treinreis is dus altijd voor rekening van The Green Plus!

Makkelijk

Jaarlijks compensatie rapport
Jaarlijks bieden wij de mogelijkheid om een rapport te maken voor elke klant die geïnteresseerd is om meer kennis en inzicht op te doen over de impact die het bedrijf heeft op het milieu. In dit rapport geven we een gedetailleerd advies over het maken van duurzamere keuzes binnen uw bedrijf op het gebied van reizen. Door middel van een analyse van de persoonlijke data informeren we u over de nieuwste ontwikkelingen binnen de reiswereld. Daarnaast bieden we ondersteunend advies en inzicht in hoe uw bedrijf duurzamere keuzes kan maken op veelvoorkomende routes die worden geboekt. We houden u op de hoogte van de projecten die we steunen en de impact die we samen hebben gemaakt in het afgelopen jaar.

terug naar vorige pagina